Stigebloggen

Snøfanger på Plannja platetak

Et nytt bolighus er under oppføring på Gol i Hallingdal. Kledningen er på og et nytt Plannja platetak er lagt. Huseierne var ute etter snøfangerutstyr som passet dette taket, og som helst ikke ble skrudd ned gjennom taket. Vi fant løsningen. 

Snøfanger er lovpålagt

Som huseier er du selv ansvarlig for å sikre at snø og is ikke raser fra taket og skader folk, dyr eller gjenstander. Den enkleste måten å gjøre dette på er å montere snøfangere. Med riktig monterte snøfangere holdes snøen igjen på taket, og faren for takras reduseres. 

På dette bolighuset på Gol er det montert Plannja takplater som er glatte, og dermed må det monteres snøfangere. Det høyeste og største taket er over 6 meter bredt, som gjør av det må monteres to rader med snøfangere på hver side.

Snøfangerutstyr fra Lobas

En snøfanger består av to deler, en konsoll som festes til taket, og et gittergelender som festes mellom konsollene. Hvordan snøfagerne skal dimensjoneres avhenger av faktorer som taktype, takvinkel, lengde og bredde, samt hvor i landet du bor for beregning av snølast. Hvordan du dimensjonerer snøfangere kan du lese om her.

På dette nye Plannja platetaket har vi valgt å bruke utstyr fra Lobas. Grunnen til det er at Lobas har en konsoll for båndtekket tak og clickfals plater der du ikke trenger å skru gjennom taket. Som bildet viser, skal konsollene skrus fast i falsene og blir liggende oppå taket. Utstyret som er brukt er Lobas konsoll SN B-650 og Lobas Gittergelender SN GG-11. Alt utstyret er levert i takets farge, Grafittgrå / RAL 7016.

Våre montører Bjørn Ove og Taco monterer snøfanger på Plannja Trend platetak.

Kontakt oss om Snøfanger

Stiger til tak har god erfaring med å montere snøfangerutstyr på alle typer tak, på både hus og hytter. Vi hjelper deg med beregning av utstyr, monterer, og sender alle nødvendig dokumentasjon når jobben er gjort. Vi kan også laste opp all dokumentasjon direkte i din boligmappe. 

Kontakt oss om snøfanger

  • Ved å sende inn dette skjema samtykker du at innsendt skjema blir registrert og brukt for å behandle denne henvendelsen.
  • Accepted file types: jpg, pdf, png, Max. file size: 15 MB.