Montering
NÅ SKAL DET FEIES PÅ HYTTA

TAKSTIGE TIL HYTTER

Taktstige til pipa er nå i utgangspunktet påbudt på alle tak med helling der pipe skal feies. Vi leverer og monterer takstiger trygt, raskt og forskriftmessig.

Visste du at det nå kreves taktstige på hytter og fritidsboliger ?

Fra nyttår 2016 ble det innført ny sentral forskrift. Alle fritidsboliger og hytter skal nå ha tilsyn og feiing av det offentlige dersom det er montert fyringsanlegg.

Det betyr at vi som eier hytte eller fritidsbolig får et varsel om tilsyn eller feiing fra tid til annen. Ditt ildsted – og dermed også pipa – skal sjekkes om det hele fungerer brannsikkert. Etter at du har fått varsel, har du ansvar for at feieren har ”tilfredsstillende adkomst til fyringsanlegget”. Det betyr at du må sørge for sikker adkomst til pipa.

Adkomsten til pipa må være forskriftsmessig

Sikker adkomst til pipa handler om to alternativer; gjennom ei takluke eller opp en stige. For de fleste vil taktstige være både den rimeligste og mest aktuelle løsningen.

Glem hjemmesnekrede løsninger. Glem også aluminiumsstigen du har hatt på hytta i alle år. Den kan virke trygg nok for deg og meg, men er altså ikke godkjent for feieren oppå taket. Og skulle du selv falle ned fra taket pga. en ikke-godkjent stigeløsning, kan du nok se bort fra forsikringsselskapets medynk.

Både hus-stige, takstige, stigefeste, taktrinn og evt. takbru som benyttes til yrkesbruk (altså for feieren) skal være i overensstemmelse med Norske standarder. Det betyr at du kun kan benytte typegodkjent takstige på taket– og den må være montert forskriftsmessig.

Vi leverer din takstige og monterer den om du ønsker

Torvtak, papp, tre, stein, plater – eller skifer? Ja, det er mange typer taktekking på hytter og fritidsboliger. Og tilsvarende mer eller mindre omfattende løsninger for forskriftsmessig montering og feste av en taktstige.

Torvtak kan være farlig glatte, men er greie å sikre. Montering på papp-, tre- og skifertak må gjøres fagmessig, og på stein- eller platetak monteres ofte stigtrinnene direkte på bærende konstruksjon. Takstigen og festeanordninger tilpasses ditt behov, og monteres naturligvis til avtalt pris om du ønsker det.

Ta kontakt med oss så finner vi ut hva du trenger.

Stiger til tak montører

Hvorfor velge oss?

 • LEVERER PÅ HYTTEDØRA, OVER HELE LANDET

  Vi kan levere til hytteadressa.
 • BETAL MED KREDITTKORT, VIPPS ELLER FÅ FAKTURA

  Hos oss skal det være enkelt å handle.
 • NORSKPRODUSERT

  Takstigene produseres av Lobas AS i Lonevåg. Lobas har siden 1947 vært en leverandør byggevaremarkedet i Norge og er kjent for sine kvalitetsprodukter.
 • VI KAN MONTERE STIGEN FOR DEG

  Bestill montering hos oss.
 • KONKURRANSEDYKTIGE PRISER

  Vi har til enhver tid konkurransedyktige priser.